Cornelissen heftruck lpg

Binnen rijden met een heftruck op diesel is al jaren niet meer toegestaan als de capaciteit van de heftruck minder dan 4 ton is. Dat geldt niet alleen in gesloten ruimtes, maar ook in halfopen ruimtes.  Dat is niet voor niets. De uitlaatgassen van een dieselmotor zijn schadelijk voor mensen en planten.  Cornelissen Vorkheftrucks adviseert om die reden  dan ook  LPG heftrucks. Een gesprek met Sandra Giepmans-Cornelissen over  schoon rijden.

Lees hier het hele verhaal of download deze case als PDF.
 
Geen  stank , herrie en uitstoot schadelijke stoffen
“Wij leveren alle heftrucks, ook heftrucks die op diesel rijden.” vertelt Sandra. “De schoonste heftruck is natuurlijk de elektrische. De heftruck op diesel is de meest vervuilende en onder de vier ton mag deze dan binnen ook niet meer gebruikt worden. Voor buitengebruik is de diesel wel toegestaan en wie alleen maar buiten werkt, wil dan ook nog wel voor een diesel heftruck kiezen. Maar ondanks het feit dat moderne dieselmotoren steeds minder schadelijke stoffen uitstoten, blijft de stank- en geluidoverlast groot. Dit in tegenstelling tot gas. Heftrucks op gas ruik je bijna niet en maken nagenoeg geen herrie. Jaren geleden hebben wij de uitstoot aan schadelijke stoffen van de LPG heftruck laten meten door een erkende keurmeester omdat we ook leveren aan een kruidenkweker. De uitstoot bleek bij een nieuwe heftruck vrijwel nul te zijn. Echt minimaal. En sinds die tijd zijn de LPG motoren alleen nog maar schoner geworden. Om schoon te rijden, adviseren wij daarom gas. We hebben zelfs een bio-kruidenkweker als klant, die de LPG heftruck gebruikt. ”

 

Voordelen van de aluminium gasfles
heftruck gasflesSandra vervolgt: “Een nadeel van de LPG heftruck is dat de gasflessen al snel te zwaar zijn. De Jewagas gasflessen bieden hierin wel uitkomst. Die zijn van aluminium en veel lichter in gewicht. Er zit iets minder in maar dat is geen probleem met het nieuwe systeem met de twee tank sledes. Je hoeft nu namelijk nooit meer, als je achter in het veld bent, naar voren om  een nieuwe gastank te halen. Gewoon de LPG slang omkoppelen. Ook het containersysteem is erg handig voor onze klanten. Ze hoeven niet meer naar de pomp te rijden als de gasfles leeg is. Iets wat overigens ook verboden is. Dat bespaart tijd.  Tijd is belangrijk voor onze klanten en daarom leveren wij ze ook de gasflessen als extra service. Een enkele keer komt het voor dat een klant overstapt op een andere gasleverancier, maar omdat die gas in stalen flessen levert, treedt al snel vervuiling op. Dat is slecht voor de heftruck. Met storingen als gevolg. Wij hebben goede ervaringen met de heftrucks die op gas van Jewagas rijden. Die klanten zijn tevreden en dat is voor ons het belangrijkste.  ”

 

Visie op de toekomst
Wat de brandstof van de toekomst zal zijn, weet op dit moment niemand, voor  heftrucks is dat nu voornamelijk LPG en elektrisch. Sandra is er wel van overtuigd dat op de lange termijn waterstof door zal breken. “Maar op dit moment staat deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen en is het nog erg duur. Tot die tijd zullen heftrucks op gas en elektrisch aangedreven steeds meer terrein winnen.”   
 
Cornelissen heftruck Logo vht en pth aCornelissen Vorkheftrucks staat voor advies en service
Het familiebedrijf Cornelissen Vorkheftrucks werd in de negentiger jaren van de vorige eeuw opgericht. Sandra:  “In die tijd waren de klanten nog kleine bedrijven, waarvoor wij de heftruck ombouwden. Uit die markt is Cornelissen Pothandling Wellerlooi B.V. ontstaan. De markt is echter veranderd. De kleine bedrijven zijn uitgegroeid tot grote en/of gespecialiseerde ondernemingen. Nu  verkopen, verhuren en onderhouden we alle Cornelissen heftruckssoorten heftrucks. Met onze eigen monteurs en metaalbewerker verbouwen we o.a. de Mitsubishi heftruck. Daarnaast leveren we ons eigen merk heftruck, de ‘Bigg Special’  speciaal voor rijden op bijvoorbeeld worteldoek of lavavelden. Het 3-wielsysteem met extra brede banden zorgt voor een bijzonder goede gewichtverdeling en bovendien is deze speciale heftruck de lichtste die op de markt verkrijgbaar is. De Bigg Special maken we met Mitsubishi onderdelen, van hoogwaardige  industriële kwaliteit. Het belangrijkste voor ons is om de klant zo goed mogelijk te adviseren en de service te bieden die hij wenst. Grote series bouwen we niet. We hebben een basis en bouwen een heftruck vervolgens naar de wensen van de klant.”

De heftrucks van Cornelissen worden ingezet bij (grote) potplantkwekerijen , boomkwekerijen, de industrie en in kassen.

 

Cornelissen heft illustratie 3

Waar een gewone heftruck weg zou zakken in de grond, voorkomt de goede gewichtverdeling van de Bigg Special
beschadigingen op het veld.
De extra brede banden maken op het veld minder stuk dan wij mensen met twee voeten.