In een onderneming waar dagelijks bijna 100 heftrucks continu zware producten vervoeren, spelen méér dan economische belangen een rol als het gaat om de brandstofkeuze. Voor REDSUN is aandacht voor het milieu er in ieder geval één van. “We kijken in onze gehele bedrijfsvoering naar stoffen die minder milieubelastend zijn.” vertelt de directeur, Ger van Ommeren. Een gesprek met een ondernemer pur sang.

Lees hieronder het hele verhaal of open de PDF.

redsun logo“We zijn begonnen met het verpakken van siergrind uit Italië en Portugal als nevenactiviteit.” vertelt Ger van Ommeren. “Dit liep zo goed en er was zoveel vraag naar sierstenen, dat ik samen met mijn broer in 1985 een natuursteenhandel heb opgericht. Het begin van REDSUN. In 1999 zijn daar de betonproducten bijgekomen. De locatie in Cuijk werd te klein en omdat in Duitsland grond te koop was, zijn we in 2001 naar Kevelaer verhuisd.” De groei van REDSUN was niet meer te stuiten. Nu, met ruim 280 medewerkers en bijna 35 jaar ervaring is REDSUN toonaangevend in beton, natuursteen en keramische tegels. Niet alleen in Nederland, ook in België en Duitsland. Ger van Ommeren: “Ons doel is de beste zijn met een breed pakket. En daar hebben we een bepaalde schaalgrootte voor nodig. Die hebben we nu. Dat is belangrijk in onze branche. De focus ligt nu op continue verbetering, op kwaliteit van de producten, de service, de logistiek, etc.” REDSUN heeft een Nederlandse holding, maar haar activiteiten vinden voor 80% in Duitsland plaats. Naast deze productiefaciliteit vallen onder de REDSUN holding ook Aluxe Verandadaken met 55 werknemers, natuursteenhandel MKB in Bremen, terminals voor strooizout Nordsalz en Regiosalz en twee terminals voor de op- en overslag van producten van Interrock Deutschland en Okay Stone.

Betrouwbare gaslevering van levensbelang

Redsun tegelsDe ultramoderne betonfabrieken van REDSUN behoren tot de grootste van Europa. Dagelijks worden er zo’n 20.000 m2 betonproducten geproduceerd voor toepassing in tuinen en in de openbare ruimte. Voor het vervoer van al deze producten zet REDSUN heftrucks in. Op dit moment 91 stuks waarvan een stuk of 7 elektrisch aangedreven worden voor het vervoer in binnenruimtes, 4 heftrucks op diesel voor het zware werk en de rest, zo’n 80 stuks, rijdt op gas. Op het terrein staan twee gastanks  met een inhoud van 4850 liter. Een gastank wordt gebruikt voor het verwarmen van het kantoor en de andere als tankstation voor de heftrucks. Deze is voorzien van een speciale installatie waarmee de heftrucks direct kunnen tanken, zonder het verwisselen van gasflessen. Dagelijks wordt de gastank bijgevuld. “Dat moet ook want zonder gas liggen we stil.” vervolgt Ger van Ommeren. “Voor ons is de beschikbaarheid van gas en daarmee ook de leverbetrouwbaarheid van de gasleverancier dus van levensbelang. We werken al sinds 2007 samen met Jewagas en hebben daarmee nooit problemen gehad. Jewagas plant zelf de leveringen in, dat gaat automatisch en wij hebben er geen omkijken naar.”redsun tegels 2

 

“Zonder gas liggen we stil”

Duurzame weetjes

De emissie van schadelijke stoffen door gas heftrucks is tot wel 80% lager in vergelijking met de emissie van diesel heftrucks. De CO2 uitstoot is 15% minder. Andere verontreinigende stoffen zoals zwaveloxide en benzeen komen niet voor in het heftruckgas, waardoor fijnstof geen probleem vormt. Heftruckgas levert 90 tot 100% minder PM10 en 50 tot 100% NOx als bij diesel. Heftruckgas is dan ook een van de meest milieuvriendelijke fossiele brandstoffen en kan zelfs in ecologisch kwetsbare gebieden ingezet worden. Voor gas heftrucks hoeft geen stroom opgewekt te worden en hoeven geen accu’s gerecycled te worden. Kortom de gas heftruck levert een onderneming een wezenlijke bijdrage aan het verkleinen van de carbon footprint.
redsun blog de 2
Kiezen voor milieu
De logistiek van iedere onderneming moet aan de ene kant probleemloos soepel verlopen en aan de andere kant zo min mogelijk kosten. Zeker op die plaatsen waar veel goederen op het terrein met heftrucks vervoerd worden, kan de gas heftruck hieraan bijdragen. In vergelijking met de diesel heftruck is zowel de initiële investering over het algemeen lager als ook de kosten voor de brandstof. De gas heftruck vergt bovendien minder onderhoud. Ten opzichte van de elektrische heftruck heeft de gas heftruck het grote voordeel dat er geen tijd verloren wordt aan het opladen van de accu. De gas heftruck kan men snel voltanken en is eigenlijk continu inzetbaar. Dit verhoogt de productiviteit. Vanzelfsprekend gelden deze argumenten ook voor REDSUN, maar de besparingen zijn niet de doorslaggevende factor bij de keuze voor gas heftrucks. “Natuurlijk maken ook wij financiële afwegingen. Kosten zijn belangrijk, maar we rekenen niet alles tot op de laatste cent uit. Als iets rendabel is, dan kiezen wij al snel voor het duurzame alternatief. Zo hebben we hier overal ledverlichting. Wij vinden het milieu belangrijk en kijken bij alles wat we doen of er een mogelijkheid is om stoffen te gebruiken die minder milieubelastend zijn. Dat voeren we door tot zelfs in het cement dat in het beton zit. Heftrucks op gas passen in die visie.” aldus Ger van Ommeren.
 
Redsun heftruckgas