Interview Volders Smederij & Constructiebedrijf:

een solide onderneming door visie en een beetje geluk

 

volders logoVolders Smederij & Constructiebedrijf, opgericht in 1989 in Bavel, werd in 2010 overgenomen door de huidige eigenaren Peter van Opstal en Frank Gooijers “We hadden al ons eigen bedrijf, maar te kampen met ruimtetekort. Voor ons was dit een perfecte locatie. Veel ruimte en logistiek zeer praktisch.” vertelt Peter van Opstal. Wat volgde was een gestage groei. Ook in de crisistijd bleef de onderne­ming solide. Hoe? Met visie en een beetje geluk! 

Lees hieronder zijn verhaal of download de pdf.

Constructiestaalwerk en specialistische trappen
Volders trap“Volders was gespecialiseerd in stalen trappen. Dit vak­werk hebben wij doorgezet. Aangevuld met constructie staalwerk. Dat laatste is massaproductie, maar tijdens de crisisjaren namen we wat er op ons pad kwam omdat we beslist onze vakmensen wilden behouden.” vervolgt Peter van Opstal. “Je gaat er van uit dat na de crisis vak­manschap weer waardevol is en zoekt dan naar andere wegen om de tijd te overbruggen. Zelfs als er af en toe geld bij moet.” glimlacht Peter van Opstal. “Wij hebben verder geborduurd op het specialisme van stalen trappen, stalen deuren en kleine toebehoren. Het is hoofdzakelijk specialistisch en sierlijk vakwerk waar onze tien mede­werkers dagelijks mee bezig zijn.”
 
Veilig en efficiënt werken met gasflessen
Ieder constructiebedrijf heeft noodzakelijkerwijs ook gas nodig. Bij Volders is dit vooral argon menggas om te las­sen en in geringe mate acetyleen en zuurstof. Jewagas levert deze gassen in gascilinders met een werkdruk van 300 bar en voorzien van een geïntegreerd reduceerven­tiel. Een reduceerventiel dat integraal onderdeel van de cilinder uitmaakt zorgt voor een veilige werksituatie voor de lasser. Hij kan eenvoudig de werkdruk op de fles instel­len en wordt niet meer blootgesteld aan hoge druk. Het reduceerventiel zorgt voor een constante en nauwkeurige gasstroom, het is gebruiksklaar en het wisselen van gas­fles kost vrijwel geen tijd meer. Bovendien is gasverspil­ling door lekkende ventielen of slecht aangesloten kranen verleden tijd.
 
Vertrouwen in de Gasleverancier
“De kracht van Volders is flexibiliteit, zo snel mogelijk de klant helpen. Dat verwacht ik ook van mijn leveranciers. Natuurlijk moet de prijs goed zijn, maar verder vertrouw ik ook op mijn intuïtie. Bij Jewagas wordt dit vertrouwen niet beschaamd. De klik is goed en we hebben vertrou­wen in elkaar."
 
“Natuurlijk hou ik de prijs in de gaten. Maar vervolgens is het prettig zaken doen met mensen die je ook nog eens mag.”
 
"Wekelijks bestel ik gas, automatisch via een Excel formulier. Een uurtje later krijg ik de bevestiging met de levertijd. En bestel ik een keer iets anders, dan denkt de logistieke afdeling van Jewagas mee en vragen ze na of het wel klopt. Ook wanneer ik een keer iets over het hoofd gezien heb, hoef ik maar te bellen en de volgende dag wordt het geleverd. Geen probleem. Dat is gewoon prettig werken. Een ander voorbeeld is het advies dat gegeven wordt. De gemeente doet hier steekproefsgewijs controles. Op het moment dat men flessen ziet staan, wordt al snel om allerlei maatregelen gevraagd. De Jewagas adviseur komt langs, helpt en adviseert ons hoe we dit snel kunnen oplossen. ” aldus Peter van Opstal.